EN VERDEN I FARVER

Søndag den 17. marts er der audition på årets teaterkoncert/show på Teater Malstrøm.

Denne gang kommer der fuld knald på farverne, når Teater Malstrøm inviterer til teaterkoncert/show i efteråret. Der er fokus på dansk musik; oprindeligt primært sunget og skrevet af kvinder. Det bliver en fest! Showet henvender sig til det brede publikum – unge, gamle og alle derimellem.

I 2023 lavede Teater Malstrøm Freakshow, som var noget mere dystert, end showgenren normalt lægger op til, men det bliver der vendt op og ned på med En Verden i farver.

Endnu en gang er det instruktørparret Luise Lee Falslund og Sidsel Nygaard, der står bag koncept og instruktion:

Sidsel: Vi vil gerne skabe en god stemning og lave en fest.

Luise: Det bliver sange, som man kender, kan huske og kan synge med på.

Man kan altså se frem til et show, der appellerer til sanserne, og som udfordrer genrerne på tværs af teaterkoncert og playback. Der vil være noget for alle:

Luise: Kodeordene er fest, nostalgi og god stemning.

Luise: Vi fusionerer lidt to genrer, med både live fortolkning af sangene og playback.

Sidsel: Det, som er vores helt store mantra, når vi laver sådan et show er, at vi arbejder meget med, at numrene har mange dramaturgiske lag, og at vi fortæller historier.

Det er ikke bare en koncert – det er altså stadig teater. Numrene bliver fortolket dramaturgisk, og det er vigtigt.

Det giver en helt særlig nerve, når solisterne selv synger, og der er et band, der spiller musikken live. Det giver en energi og et nærvær, som man ellers ikke kan skabe.

Playback giver så til gengæld en mulighed for at arbejde med numre på en anden måde. Her får man en større grad af frihed til, at der kan være skuespillere med, som ikke nødvendigvis kan synge, men som er dygtige performere.

Sidsel: Det er en kunst i sig selv at kunne lave playback, for at det bliver troværdigt – det skal jo sidde lige i skabet, og det kræver noget af skuespilleren.

Luise: Det giver også noget frihed til at kunne lave mere krævende koreografi og dans til numrene, når man ikke skal tage hensyn til, at sangere og dansere skal kunne trække vejret for at kunne synge live.

Sidsel: Det gør også, at man kan arbejde med det originale track, hvilket betyder meget for nostalgien – at det er den lyd og stemme, man kan huske.

 

Instruktørerne laver hattrick

Det er tredje gang, Sidsel og Luise står bag et show på Malstrøm.

Luise: Nogle ting er blevet nemmere, fordi vi kender processen bedre nu. Fra blankt papir og idéer frem til premieren.

Luise: Vi føler os mere på hjemmebane i hele processen nu, end vi gjorde første gang.

Sidsel: Vi kender efterhånden de fleste faldgruber og ved, hvordan vi skal undgå dem.

Luise: Det er jo altid en spændende udfordring, når man skal i gang, uanset om det er første eller tredje gang, fordi vi ved jo aldrig helt ved, hvor vi lander.

Det gælder alt fra de mennesker, der er på scenen, til korarrangementer og scenografi. Rigtig meget sker altså først løbende i processen.

Sidsel: Og så er det jo også en spændende udfordring at skulle gøre det tredje gang og stadig forny sig.

Luise: Ja, så vi ikke bare koger videre på den samme suppe.

Sidsel og Luise har arbejdet sammen i teaterverdenen i mere end 10 år. De har både sammen og hver for sig stået på scenen; blandt andet i show-genren, og det er en genre, som de begge nærer stor kærlighed til.

Luise: Som instruktørpar har det derfor været fedt at sidde der, hvor vi kan få vores egne idéer ført ud i livet. Og det har også vist sig, vi har samme smag for, hvad der virker på scenen.

Sidsel: Vi matcher hinanden ret godt, og det er meget sjældent, vi er uenige om tingene. Det betyder også, at vi stoler på hinanden og at vi har det samme blik for, hvad der skal ske.

Luise: Ofte er en instruktør jo lidt en enspænder, så derfor tror jeg, det er ret unikt, at vi kører det her parløb – og at vi finder så god sparring og inspiration i hinanden.

Sidsel har en historie inden for dramaturgi og sang, hvor Luise har erfaring med dans og koreografi.

Luise: Og så elsker vi begge to håndtasker.

 

Vil du med til audition?

Når man går til audition på Teater Malstrøms show, skal man være forberedt på både at synge, danse og performe – afhængigt af evner og ønsker.

Instruktørerne understreger, at når man går til audition, er det vigtigste ikke, at man mestrer hverken sang eller dans til perfektion:

Luise: Vi vil bare gerne se noget personlighed og begejstring.

Sidsel: Og noget mod.

Luise: Vi forventer ikke, at man kommer ind og performer til et 12-tal – selvfølgelig skal man kunne synge, hvis man går til audition på en sang-rolle, men det skal ikke sidde i skabet fra starten. Det er jo derfor, vi har en proces.

Der er et godt kreativt team bag En Verden i farver. Udover de erfarne og dygtige instruktører, er der både en professionel vocal coach, kapelmester og flere koreografer. Der er altså gode muligheder for at udvikle sit talent.

Sidsel: Vi glæder os til at se jer til audition!